От септември най-използваната търсачка в Русия Яндекс подобрява рекорди от запитвания кога

...
От септември най-използваната търсачка в Русия Яндекс подобрява рекорди от запитвания кога
Коментари Харесай

Русия не позволява връщането на войниците си от фронта

От септември най-използваната търсачка в Русия  " Яндекс " усъвършенства върхове от запитвания по кое време мобилизираните ще се върнат от войната в Украйна. Това написа изданието " Верстка ", базирайки се на данни от Yandex Wordstat.

Над 134 000 са запитванията: " Кога ще се върнат мобилизираните? ". Своите въпроси роднините и околните на мобилизираните руснаци задават и към локалните управляващи. Те оставят мнения в формалните страници на началниците на районите в съветската обществена мрежа " ВКонтакте ".

В чатовете в Телеграм самите мобилизирани се оплакват от липса на ротация. На военните им е дадено, че ще бъдат заменени от хора на контракт и ще могат да излязат в отпуск до декември. Но в този момент се приказва, че ще могат да се върнат вкъщи единствено след края на така наречен " профилирана военна интервенция. "

ъпросът разяснява Иван Чувиляев от плана " Хванете гората ", който е основан през 2022 година и оказва помощ на руснаците по какъв начин да избегнат мобилизацията и да заминат зад граница. Сега планът съветва тези, които желаят да дезертират или да изоставен фронта по какъвто и да било метод. 

" От м. май 2023 година насам мощно пораства статистиката за каузи, свързани с дезертьорство. Не можем да посочим точния брой, тъй като включително влизат и консултациите, свързани с това по какъв начин човек да остави частта си, по какъв начин да му се помогне да напусне страната или помощ в търсенето на юрист, в случай че мъжът към този момент е арестуван. Това са доста разнообразни неща. Но общият брой сходни каузи пораства ", споделя Чувиляев.

Обяснението е доста просто, започвайки от май, даже от края на април т.г., някои военнослужещи, сключили контракт, започнаха да получават отпуск. Не тези, които попаднаха в така наречен частична готовност, а точно тези, които са сключили контракт, т.е. професионалните военни. Те започнаха да получават отпуск и несъмнено - не се връщат от него. Първото, което вършат щом схванат, че им е провиснал отпуск от две седмици, е да ни попитат какво да вършат.

Опитват се да стигнат до лекарска комисия, до здравна помощ, тъй като никой не лекува ранените и няма желание да го прави. В последна сметка се пробват да изоставен страната. Взимат това решение, тъй като то е единственият метод да не се върнат на фронта или да не попаднат в пандиза.

Отпуск се дава доста мъчно или по-точно - съвсем не се отпуска. Получават го най-много тези, които са подписали контракти до " частичната готовност. "  

" Не си припомням за случай, в който човек е отишъл във военния комисариат след получена повиквателна, отишъл е на фронта през септември-ноември, и е получил отпуск. На тях просто им споделят - няма да има никаква ротация, който  е мобилизиран - остава на фронта, в случай че оживее - до края на войната ", разяснява още Чувиляев.
ТЕМА преди 3 часа 1165 преди 3 дни 1281 преди 4 дни 1426
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР